COMUNICAT DE PRESĂ Campania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!”

A doua etapă a campaniei naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”, derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și instituțiile partenere, s-a desfășurat astăzi, 25 septembrie a.c., la Sala ”Europa” din Slobozia, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Ialomița și al Consiliului Județean Ialomița, în prezența reprezentanților unităților administrativ-teritoriale din județ.

La eveniment au participat prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, Președintele Consiliului Județean Ialomita, Victor Moraru, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Ciprian Ghițuleasa, reprezentanta Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, Aurelia State și directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița, Silviu Vlădăreanu.

Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, a prezentat cele mai importante elemente ale campaniei și a subliniat importanța pe care comunicarea dintre liderii unităților administrativ-teritoriale și românii plecați în afara granițelor o are în procesul de preîntâmpinare a unor situații neplăcute determinate de lipsa informării corecte privind metodele de identificare a contractelor de muncă legale / ilegale, riscurile acceptării lucrului la negru etc.

Scop campaniei este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.