COMUNICAT DE PRESĂ Campania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!”

Campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și instituțiile partenere s-a desfășurat astăzi, 17 mai a.c., la Sala ”Europa” din Slobozia, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Ialomița și al Inspectoratului Școlar Județean, în prezența a 200 de elevi, profesori și directori ai liceelor din județul Ialomița.

La eveniment au participat prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomita, Cătălin Grigore, deputatul Ștefan Mușoiu, inspectorul școlar general, Manuela-Cornelia Zainea, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Georgian Mocănescu, și purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Ciprian Ghițuleasa.

În deschiderea activității, Subsecretarul de stat, Victor Ionescu, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, s-a referit la importanța pe care tinerii care își propun să plece la studii în afara țării trebuie să o acorde informării prealabile.

Campania “Informare acasă! Siguranță în lume!”, desfășurată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și alte instituții publice, își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României.

Scopul Campaniei este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

Având în vedere diversitatea de vârstă și de ocupație a potențialilor migranți, proiectul se va derula în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte, prin caravane organizate în fiecare județ.