Comunicat privind valabilitatea actelor eliberate de autorități care expiră pe perioada stării de urgență

În contextul social actual privind prioritatea prevenirii şi limitării răspândirii coronovirusului – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor aduce la cunoştinţa cetăţenilor – solicitanţi ai serviciilor de permise/examinări şi înmatriculări, următoarele informaţii de interes general:

În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expira pe perioada stării de urgenţă.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgentă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgenţă.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă – conform dispoziţiilor art.12 alin.(l) din Ordonanţa Militară nr.3 din 24.03.2020.

Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fisa medicală, dosar şcolarizare etc.,) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

CONDUCEREA DRPCIV