Informare de presă – Vizită delegație CIMIC

Vineri, 5 aprilie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Ialomița, a avut loc vizita unei delegații militare mixte, formată din specialiști în cooperare civili-militari CIMIC România, de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre și specialiști în afaceri civile – CA SUA, aparținând Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR). De asemenea, la întâlnire au participat prefectul județului Ialomița, primarul comunei Bordușani și comandantul  Unităţii Militare 01416.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte vizând organizarea și funcționarea Instituției Prefectului, aspect relevante din activitatea instituției, modul de gestionare a situațiilor de urgență precum și aspecte privind profilul socio-economic al județului Ialomița.

Vizita a avut caracter de informare-documentare și s-a desfășurat în vederea întăririi cooperării inter-instituționale și promovarea parteneriatului strategic dintre România și SUA.

Totodată, a fost adus în discuție evenimentele organizate în județul Ialomița, în luna iulie 2017, în contextul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), organizat anual începând cu anul 2013 până în prezent, planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR).