Informare de presă Vizită Ministrul Apelor și Pădurilor

Vineri, 03 mai a.c., la sediul Instituției Prefectului – Județul Ialomița, domnul Prefect Gigi Petre a primit vizita unei delegații din partea Ministerului Apelor și Pădurilor, din care au făcut parte domnul Ministru Ioan Deneș, Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA, domnul Gheorghe Mihăilescu, directorul Administrației Naționale ”Apele Române”, domnul Victor Sandu.

În cadrul unei mese rotunde, s-au discutat probleme existente la nivelul județului Ialomița,    s-au identificat zonele vulnerabile și s-au stabilit măsuri prioritare de intervenție.

Această întâlnire a fost urmată de o conferință de presă organizată la Centrul Cultural ”Ionel Perlea” din Slobozia, la care au participat și parlamentarii din județ, domnul Marian Pavel și domnul Ștefan Mușoiu, având ca temă prezentarea obiectivelor de investiții derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor în anul 2019, în județul Ialomița.

Programul vizitei delegației a inclus deplasarea în Municipiul Fetești, unde, în cadrul unor declarații de presă, a fost prezentat proiectul “Punerea în siguranță a liniei de apărare de la Dunăre pe sectorul identificat cu risc tehnologic semnificativ” – Lucrări de apărare împotriva inundațiilor în municipiul Fetești.

De asemenea, cu sprijinul Sectorul Poliției de Frontieră – Fetești,  a fost organizată o deplasare un mijloc de transport vamal, în vederea analizării zonelor cu puncte critice pe Brațul Borcea, km. 34 – zona Bentu, mal drept și zona intravilan Stelnica, mal stâng.