Măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus (COVID-19) la nivelul Instituției Prefectului – județul Ialomița

Având în vedere evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României, pentru protejarea cetățenilor județului Ialomița, prefectul județului a dispus măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus (COVID-19).

Astfel, în perioada 16 martie 202031 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național a infecțiilor cu noul coronavirus (COVID-19), se suspendă activitatea de primire în audiență a cetățenilor, precum și activitatea de relații cu publicul.

Îi rugăm pe cetățenii care au urgenţe şi care doresc să sesizeze anumite probleme în această perioadă, să utilizeze adresa de e-mail: secretariat@prefecturaialomița.ro sau numerele de telefon: 0243 211 012 (centrala), 0243 235 653 (secretariat Prefect).

*

Totodată, se instituie restricționarea accesului în instituție, la registratura generală.

Persoanele fizice și juridice, cetățenii și instituțiile publice, se vor adresa instituției prin alte mijloace de comunicare decât prezentarea personal la sediul instituției, și anume: fax : 0243 211 470, email: secretariat@prefecturaialomita.ro și poștă: Instituția Prefectului – județul Ialomița Piaţa Revoluţiei  Nr. 1, mun. Slobozia, jud. Ialomiţa, cod poştal: 920032, după caz.

Pentru autoritățile publice locale care transmit acte administrative în vederea exercitării controlului de legalitate, comunicarea documentelor se va realiza, cu predilecție, prin poştă electronică la adresa de  e-mail secretariat@prefecturaialomița.ro  (dispoziții primar), iar acolo unde se impune transmiterea unui volum mare de acte administrative (hotărâri de consiliu local sau peste 10 dispoziții primar), cererea şi documentele în cauză vor fi transmise prin poștă.

În ceea ce privește Biroul Apostilă, persoanele care se prezintă pentru depunerea și eliberarea documentelor vor avea acces într-un loc special amenajat, la intrarea în instituție. Toate informațiile legate de activitatea de aplicare a apostilei pe actele oficiale administrative se găsesc pe pagina de internet a instituției il.prefectura.mai.gov.ro, Secțiunea Activități, Subsecțiunea „Apostila” sau pot fi obținute la numărul de telefon 0243 215 094.

*

Accesul în instituție se va face numai după dezinfectarea corespunzătoare cu materialele puse la dispoziție la punctul de acces dinspre Primăria Slobozia.

Vă mulțumim pentru înțelegere !