Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional

Ziua de astăzi este dedicată unuia dintre cele mai dragi simboluri ale României, Drapelul Naţional, mărturie a parcursului istoric al ţării noastre, de-a lungul unui trecut zbuciumat, către statul naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil de astăzi.

Onorăm, astfel, jertfa înaintaşilor noştri în numele unor idealuri naţionale comune.

Onorăm, totodată, sacrificiul eroilor zilelor noastre fie că sunt militari care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii sau poliţişti, jandarmi, pompieri şi piloţi care au pecetluit prin jertfa supremă angajamentul luat faţă de români şi România sub semnul drapelului tricolor.

Şi pentru că astăzi este o ocazie de rememorare a sacrificiilor şi a istoriei tumultuoase a acestui popor, invit generaţiile tinere şi pe cei care le educă să se aplece mai mult asupra sensurilor profunde ale unui cuvânt: patriotism! Pentru că patriotismul nu trebuie purtat „la rever” doar de sărbători naţionale sau la ocazii festive, ci este o stare permanentă, un mod de viaţă, un anumit fel de a înţelege şi de a face lucrurile!

Pentru fiecare român cele trei culori – albastru, galben, roşu – sunt parte a fiinţei naţionale, un simbol al perenităţii unui popor cu destin şi vocaţie europene.

îmi doresc să onorăm în fiecare zi, prin faptele noastre, Drapelul Naţional, semn al unităţii şi solidarităţii românilor.

Dragi români, la moment de sărbătoare naţională, dar nu doar acum, lăsaţi-vă inspiraţi de istorie, de valorile şi simbolurile naţionale în tot ceea ce faceţi!

 

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

CARMEN DANIELA DAN