Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Cei 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române reprezintă deja o istorie militară pentru o armă care a contribuit la dezvoltarea statului modern român.

Aveţi un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice, cu misiunea, deloc uşoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept.

În timp, misiunile Jandarmeriei s-au diversificat, jandarmii fiind din ce în ce mai implicaţi în acţiunile de salvare a oamenilor şi de protejare a comunităţilor în situaţii de urgenţă, fiind, alături de pompieri, cei care intervin la inundaţii, alunecări de teren, zăpezi sau în misiuni de salvare montană.

În plan extern, jandarmii români ne reprezintă cu cinste în teatrele de operaţii din întreaga lume, iar celor care sunt în aceste zile în misiuni departe de casă le urez în mod special să se întoarcă cu bine în ţară, la familiile lor.

Dragi jandarmi,

Aţi ajuns la marcarea unei lungi tradiţii instituţionale, acest lucru vă responsabilizează cu atât mai mult să vă cunoaşteţi istoria, să acţionaţi cu demnitate şi echilibru, învăţând din greşelile făcute şi continuând nenumăratele lucruri bune pe care le-aţi făcut pentru români.

Eu vă asigur de întreaga mea susţinere, pentru că îmi doresc ca o instituţie a statului de drept cum este Jandarmeria Română să ocupe locul pe care îl merită cu adevărat în societate.

Stimaţi militari,

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române vă felicit, vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru români şi vă doresc succes în misiunile viitoare.

La mulţi ani Jandarmeriei Române!

 

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

CARMEN DAN