O viață cât un centenar, o ialomițeancă sărbătorită de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne în teritoriu

Astăzi, 28 iunie, s-a desfășurat la Valea Măcrișului acțiunea locală a proiectului, derulat la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne, ”O viață cât un Centenar”. Campania are ca scop omagierea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul Marii Uniri.

În județul Ialomița, singurul cetățean ”centenar” este doamna Drăgan Elena, din comuna Valea Măcrișului. Am vizitat-o astăzi, pentru a o cunoaște, a-i asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România.

Ne-am emoționat profund la întâlnirea unei bunicuțe împovărate de ani și de boală, dar care a primit cu inima deschisă simbolurile naționale ce i-au fost înmânate din partea ministrului afacerilor interne.

Mama Elena s-a născut într-o zi istorică, pe data de 09 mai 1918, atunci când a fost proclamată Ziua Independenţei României, când a luat sfârșit  cel de-al Doilea Război Mondial, și când se serbează Ziua Uniunii Europene.

Doamna Drăgan nu a avut un trai liniștit, dar, cu credință în Dumnezeu și puteri supraomenești, pe care doar o mamă le are, a crescut 6 copii și 7 nepoți. Fiica ei, care o îngrijește cu sârguință și devotament, ne-a mărturisit că, în zilele când durerile îi mai dau pace, mama Elena fredonează cântece bisericești și recită poezii de Eminescu. Sunt rare aceste momente pentru că puterile încep să o lase, dar ea nu uită niciun moment de valorile și simbolurile românești.

 

         La nivel național, au fost identificate 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani, și la care angajații MAI au ajuns sau vor ajunge pentru a-i aduce în prim-planul anului Marii Uniri.

 

Astăzi este despre bunica Elena Drăgan, pe care o cinstim, urându-i zile multe și ușoare!

 

Compartimentul Informare și Relații Publice