COMUNICAT DE PRESĂ – ședința de lucru a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Ialomița din data de 29.08.2023

Marți, 29 august 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat ședința de lucru a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Ialomița. Ordinea de zi a ședinței a fost compusă din două puncte, respectiv „Îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice prin furnizarea de servicii sociale“ și „ Prezentarea Complexului de Servicii Sociale Țăndărei“.
„Bătrânii reprezintă din punctul meu de vedere, la nivel general grupul vulnerabil al fiecărei societăți. De aceea, noi, autoritățile ar trebui să ne preocupăm cu prioritate de îngrijirea și susținerea lor atât din punct de vedere fizic cât și emoțional. Nu demut Instituția Prefectului a coordonat activitățile de control din căminele și centrele rezidențiale din Ialomița, iar concluzia a fost că cât se poate de pozitivă, sigur, condițiile de cazare pot să fie îmbunătățite, dar tabloul general este bun. Nimeni nu spune că suntem foarte bine, din niciun punct de vedere, dar suntem într-un echilibru, ceea ce ar trebui să ne conducă spre mai bine, spre îmbunătățire.“ a declarat prefectul Constantin Marin în cadrul ședinței.