COMUNICAT DE PRESĂ – Seminar de informare „Managementul biodiversității prin realizarea planului de management al ariei naturale protejate ROSPA0065 Lacurile Fundata – Amara”

Luni, 04 septembrie 2023, prefectul județului Ialomița a participat la primul Seminar organizat în cadrul proiectului „Managementul biodiversității prin realizarea planului de management al ariei naturale protejate ROSPA0065 Lacurile Fundata – Amara”.
Proiectul este implementat de asocierea formată din Orașul Amara, Comuna Gheorghe Doja și Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița și are ca scop gestionarea biodiversității și elaborarea planului de management al ariei naturale protejate. Potrivit organizatorilor, seminariile au invitați din rândul factorii locali de decizie și interese, autoritățile locale din localitățile din aria naturală protejată, instituții publice, proprietari de terenuri și locuitori, cu scopul de a dezvolta împreună o înțelegere mai profundă asupra măsurilor necesare pentru conservarea acestei zone.
„Sunt un ecologist declarat, iar Instituția Prefectului Județul Ialomița susține orice demers de conservare și protejare a naturii. Întotdeauna am spus că noi, românii ne dorim o țară ca afară dar când trebuie să ne protejăm natura și habitatele naturale nu ne mai dorim să facem asta ca afară, pentru că este greu. Oamenii trebuie să evolueze în gândire și să dea mediului înconjurător importanța cuvenită. Ține de educația civică și de bunul simț să nu arunci pe oriunde ce nu îți mai este de trebuință, poți avea un nivel de educație ridicat, dar să arunci resturi pe geamurile mașinii. Aveam cea mai frumoasă țară din lumea asta, este păcat să nu contribuim cu toții la salvarea naturii, iar dacă nu vrem să contribuim în mod activ, măcar să nu mai încurcăm pe cei care cu asta se ocupă.
Cu privire la ariile protejate, este clar, acestea sunt bijuterii ale naturii, trebuie să înțelegem că floarea de colț nu crește în beton…“ a precizat prefectul Constantin Marin, în cadrul evenimentului.