Agendă prefect – Participare festivități Ziua națională a României 01.12.2023

Dragi ialomițeni,

Dragi români,

În acest moment solemn, în vreme de sărbătoare, de ziua noastră a tuturor, de Ziua Națională a României, astăzi când cu mândrie patriotică onorăm istoria noastră, a românilor vă adresez cele mai sincere urări de sănătate, pace și liniște.

Suntem fiii aceluiași popor, avem aceași patrie și astăzi mai mult ca în orice zi ne iubim țara și vatra noastră strămoșească.

Oriunde ne-am afla, oriunde ne-am duce, suntem mândri de neamul nostru românesc și de țara noastră frumoasă dar mai ales sigură. În vremurile tulburi pe care cu toții le trăim, în zilele acestea cu războaie și tensiuni militare, România este casa noastră, adăpostul nostru protector. Uniți, putem face ca țara noastră să fie mai frumoasă, mai curată, mai prosperă și pentru aceasta este nevoie de echilibru, profesionalism, respectarea legilor, empatie și unitate.

Suntem binecuvântați cu frumuseți naturale fără seamăn în lume, Dunărea, Munții Carpați, Marea Neagră, Delta Dunării, Bucovina, tărâmul mânăstirilor, holdele din Bărăgan. Românii noștri muncitori, cinstiți și vrednici sunt baza societății, o societate aflată în permanentă schimbare, dar caracterizată de omenie, credință în bunul Dumnezeu și speranța. Suntem creștini cu frică de Dumnezeu și moștenim de la strămoșii noștri cele mai frumoase obiceiuri populare.

Români de pretutindeni, vă salutăm cu prietenie de Ziua Națională și suntem convinși că oriunde v-ați afla astăzi ne apropie faptul că suntem români, cetățeni ai aceluiași stat și simțim la fel, românește.

Nadăjduiesc cu speranță că astăzi, într-un moment ca acesta de mare sărbătoare suntem cu toții reconscători pentru sacrificiul înaintașilor noștri care au triumfat și au făcut posibilă România Mare și că ne încredem într-un viitor pe care să îl construim împreună.

Suntem și vom rămâne uniți sub sfântul tricolor acum și întotdeauna.

La Mulți Ani, România!

La Mulți Ani, români!

Prefectul Județului Ialomița,

Constantin MARIN