Agendă prefect – Participare Festivități Ziua Revoluției Române 22.12.2023

Vineri, 22 decembrie 2023, prefectul Județului Ialomița, Constantin Marin a participat la festivitățile prilejuite de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

„Dumnezeu să îi ierte pe eroii noștri ialomițeni și pe eroii noștri naționali cărora le datorăm libertatea. Libertatea de a ne păstra credința, libertatea de a circula liber în lumea asta, libertatea de a munci peste tot în lumea asta, libertatea de a ne păstra obiceiurile, libertatea de cuvânt, de a spune ce gândim, libertatea…

În același timp cu libertatea, e adevărat că avem și obligații, obligația de a respecta legea, de a-i respecta pe cei de lângă noi. Drepturile fiecăruia dintre noi încetează în momentul când lezăm drepturile altora, avem obligația de a fi decenți, de a fi profesioniști. Marile puteri ale lumii la care ne uităm ca la un far sunt acum în situația de a nu gasi soluții la problemle care apar. Rezolvăm majoritatea problemelor și în același timp lumea este într-o așa dinamică încât apar altele și altele și trebuie să fim tot timpul pregătiți, profesioniști și conștienți să le rezolvăm pe toate. Este obligația noastră să rezolvăm toate lucrurile rămase nerezolvate și pe acelea care nu s-au rezolvat așa cum ne doream noi. În fiecare zi apar noi și noi provocări și avem datoria să le soluționăm cu respectarea legii și cu demnitate. Să le mulțumim încă o dată tuturor celor care și-au asumat în 1989 și celor care sunt urmași, să ne rugăm pentru liniștea lor și să promitem că acolo unde sunt vor vedea în următorii ani că românii merită să trăiască demn, să trăiască frumos și sănătos în țara lor.

Celebrăm astăzi, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, un moment solemn, răscrucea schimbării, o pagină a istoriei națiunii noastre. În 1989 curajoșii noștri eroi au luptat neînfricați pentru libertate, dreptate și drepturi fundamentale, eram o națiune care tânjea după libertate. Îmi doresc astăzi să respectăm aceste valori și să construim o Românie care întruchipează principiile pentru care înaintașii noștri au luptat cu curaj.

Pentru că vin sărbătorile, vă urez din suflet să avem sărbători cu liniște și pace și să avem un an 2024 cu sănătate. La mulți ani România, la mulți ani români, Dumnezeu să îi ierte pe eroii noștri“ a cuvântat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, în cadrul alocuțiunii dedicate Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.