Agendă prefect – Participare Ziua Eroilor 13.06.2024

Hristos s-a înălțat!

Toate cuvintele care s-au spus până acum sunt prea mici pentru jertfa și eroismul de care au dat dovadă în istorie acești martiri. E drept că, uneori, nu știm să apreciem această jertfă crezând că ni se cuvine… Făcându-ne datoria fiecare acolo unde suntem, acolo unde suntem șefi, acolo unde suntem angajați, acolo unde suntem oameni de afaceri, acolo unde suntem români, demonstrăm că cinstim sacrificiul eroilor români. Lucrurile simple întreprinse în spirit patriotic cu stimă și iubire față de patrie și neam ne-ar face să cinstim jertfa eroilor români. Simplul fapt de a ne face datoria, de a respecta legea ar duce la o viață mai bună în comunitățile noastre, în țara noastră, țară pentru care martirii și-au dat viața.

Acum 35 de ani, românii s-au jertfit pentru ca noi acum câteva zile să putem să ne manifestăm dreptul la votul liber, să putem să ne alegem oamenii care ne conduc. Și pentru acești români are s-au jertfit la Revoluție ne rugăm să îi ierte bunul Dumnezeu și să îi odihnească liniștiți în ceruri. Dacă nu erau ei, nimic din ceea ce se întâmplă astăzi nu se întâmpla. Ar fi bine să învățăm din faptele lor și cei care au câștigat și cei care au pierdut să manifeste demnitate și decență, întrucât în realitate nu ar fi trebuit să câștige decât poporul român, noi toți, România, județele noastre, localitățile noastre. Oricine a fost, îi mulțumim pentru ce a făcut și ce va mai face până în septembrie 2024 și pentru oricine a câștigat e obligat să își facă datoria și facă un pas în față cu decență și demnitate pentru localitățile noastre.

Stimate autorități, în următorii patru ani avem datoria să facem județul Ialomița unul prosper, frumos și curat în care să ne simțim acasă și în care să trăim cu demnitate. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să fie pace, ca acești militari bravi să nu fie nevoiți vreodată să își demonstreze măiestria, iar pe viitor să nu mai avem eroi pe câmpurile de luptă! Eroi putem fi și dacă ne facem datoria față de neam și de patrie.

Doamne ajută!

Dumnezeu să îi ierte pe eroi!

Dumnezeu să vă dea sănătate, pace și bună înțelegere!