Comunicat de presă – Ședința Grupului de lucru pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ Ialomița 11.07.2023

Marți, 11 iulie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a prezidat ședința Grupului de lucru pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ Ialomița. Dezbaterile au vizat analiza activităților desfășurate de către grupul insterinstituțional cu scopul îndeplinirii indicatorilor propuși, acțiunile desfășurate pentru prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ de la nivelul județului dar și propunerea unor acțiuni comune pentru remedierea aspectelor negative constatate pe parcursul anului școlar 2022-2023.

„Este clar că noi vedem lucrurile în mod diferit față de acești copii, pentru că noi am trăit copilăria în alte vremuri, de aceea vă rog, să îi înțelegem și să avem grijă de ei în condițiile lumii de astăzi. Nu vreau să transformăm aceste ședințe în ceva formal și stufos, vreau să căutăm împreună soluții, ținte, obiective pentru a proteja și ghida aceste generații de copii, aproape captivi în mediul online. Suntem o echipă, haideți să avem un scop comun și anume un viitor sănătos din toate punctele de vedere pentru copiii noștri. Nu vă feriți de subiectele sensibile, violența și abuzurile din școli, dacă acestea există haideți să le abordăm deschis și să căutăm soluții sigure pentru elevi“ a precizat prefectul în cadrul întâlnirii.