Agendă prefect – Comisia de Dialog Social 15.03.2022

Marți, 15 martie 2022, prefectul județului a participat la „Comisia de Dialog Social Ialomița“, întrunire susținută în sala de ședințe a Instituției Prefectului Ialomița.

Având în vedere contextul economic actual, serios afectat de creșterile costurilor cu energia electrică și gazele naturale, discuțiile au vizat adoptarea unor măsuri pentru reluarea activității combinatului chimic, aspect important în sprijinirea agricultorilor ialomițeni.

De asemenea, în cadrul întrunirii de lucru au fost dezbătute și problemele cu privire la criza combustibilului dar și a uleiului.

În acest context, prefectul a comunicat acțiunile de control întreprinse de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ialomița și Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, privitoare la respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor dar și în domeniul respectării relațiilor de muncă, în stațiile de carburant și la producătorii de ulei. Potrivit documentelor de control, ca urmare a verificărilor au fost aplicate sancțiuni dar și măsuri de încetare a unor practici comerciale incorecte.

„Trebuie să fim realiști și să impunem măsuri locale pentru susținerea mediului de afaceri. Cunoaștem situația în amănunt, cunoaștem detaliat crizele prin care trece populația, suntem în contact cu toți factorii decidenți la nivel județean, de aceea vă împărtășesc preocuparea mea pentru traiul zilnic al populației. Crizele acestea nu sunt locale, problemele nu se pot rezolva la nivel județean, putem în schimb să transmitem toate solicitările, propunerile și orice alte soluții mai identificăm, Guvernului, în încercarea de a media cumva calea spre cea mai bună soluționare“ a precizat prefectul în cadrul ședinței.