Agendă prefect – Întâlnire directori instituții publice deconcentrate 07.02.2022

Sub egida «Ialomița-dintotdeauna pentru totdeauna», Instituția Prefectului Județul Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, Garda de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița și Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița pun bazele unui program de protejare a mediului înconjurător-«Ialomița, casa noastră curată și frumoasă».

Concret, programul de protejare a mediului vizează, în principal, sancționarea participanților la traficul rutier care aruncă gunoi din autovehicule. Autoturismele aparținând Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița și cele ale Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița vor fi echipate cu camere video, tocmai pentru a surprinde în trafic momentul în care conducătorul auto sau alt pasager aruncă gunoiul din mașină. Polițiștii aflați în serviciu vor opri în trafic autoturismul, urmând ca la final Garda de Mediul-Comisariatul Județean Ialomița să elibereze sancțiunea contravențională.

«Fiecare dintre noi a fost pus în situația de a vedea cum un șofer aruncă efectiv pe geamul mașinii un pachet de țigări, un pet, diverse ambalaje sau, mai rău, saci întregi cu gunoi. Știm cu toții că abandonarea gunoiului este interzisă, însă nimeni nu face ceva concret în acest sens. Aruncarea de resturi în alte locuri decât cele special amenajate trebuie sancționată. Ce vă propun eu astăzi este un punct de plecare. Mă voi asigura că proiectul va funcționa și va fi extins» a concluzionat prefectul județului, în cadrul întâlnirii.