Agendă prefect – Manifestare Mica Unire 24.01.2022

Luni, 24 Ianuarie 2022, prefectul județului a participat la manifestările prilejuite de împlinirea a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Împreună cu celelalte instituții participante, Instituția Prefectului Județul Ialomița a marcat momentul istoric în Piața Unirii din municipiul Slobozia.

«Pentru ca nu ne putem uni mâinile într-o horă a unirii, să ne unim cugetele și să simțim românește, aplaudând eroii acestor vremuri.

Mulțumesc public cadrelor sanitare, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și militarilor, eroi ai ultimilor ani.

Vrem o țară ca afară, dar nu vrem sa aplicăm rigoarea și buna măsură. Schimbarea trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi și apoi să încercăm să-i schimbăm pe ceilalți. Dictonul american, “nu trebuie să întrebi ce a făcut țara pentru tine, ci ce ai făcut tu pentru țară ar trebuie să ne călăuzească viața”.

Unirea este putere, trebuie să fim uniti și să promovăm profesionalismul și buna credință. Să sancționăm tupeul și lipsa de bună creștere, încercând să ne facem datoria cu conștiință că suntem români demni și fermi» a precizat, printre altele, prefectul județului în alocuțiunea dedicată evenimentului.