Agendă prefect – Participare Grupul de lucru Mixt pentru romi 09.02.2022

Miercuri, 9 februarie 2022, prefectul județului Ialomița a participat la ședința trimestrială a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi. Pe ordinea de zi a acțiunii au fost dezbătute două proiecte, respectiv „Planul județean de măsuri privind incluziunea socială a minorității rome-2022“ și „Educația școlară în comunitățile de romi-o prioritate în acord cu drepturile fundamentale ale copiilor și cu legislația în vigoare“.

La nivel județean, creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor de etnie romă, precum și creșterea nivelului de educație în cadrul comunităților de etnie romă reprezintă o prioritate.

„Comunitatea romă este condusă de lideri, conducători care de cele mai multe ori se identifică cu grupul. Transmit dumneavoastră, spre știința tuturor: respectarea bunului simț și buna măsură aduc doar lucruri bune. Problematica romă este diversă, ca de altfel si problematica tuturor etniilor. Înainte de toate trebuie să facem un efort unitar să înlesnim accesul la educație. Viața comunităților în care trăim poate să fie mai bună doar dacă fiecare dintre noi este mai bun. Nu trebuie să ne amestecăm acolo unde nu stăpânim domeniul“ a fost mesajul transmis de prefect.