Agendă prefect – Participare Târgul Agriculturii Românești Farmconect 09.06.2022

Joi, 9 iunie 2022, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la deschiderea oficială a Târgului Agriculturii Româneşti-FarmConect.

„Am răspuns cu bucurie Asociației Producătorilor de Porumb din România la invitația de participare la acest evenimentul, alături de domnul ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, domnul președintele al Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, domnul deputat Ștefan Mușoiu, domnul administrator public al Județului Ialomița, Alexandru Potor, domnișoara deputat Raluca Dumitrescu și domnul secretar de stat, Iulian Bucur.

Târgul FarmConect pune Ialomița pe harta evenimentelor importante în domeniul agriculturii românești. Agricultura este una dintre preocupările mele permanente, viitorul fermierilor fiind extrem de important în economia județului. Sper ca acest eveniment, să devină o tradiție pentru Ialomița și îmi doresc să înlesnească întâlniri între micii și marii producători, între agricultori și furnizori de echipamente moderne, de tehnologii agricole noi și să creeze câteva zile de dezbateri privind provocările din agricultură. Sunt convins că furnizarea de informație în agricultură este esențială, iar comunicarea economică și profesională între fermieri nu poate să reprezinte decât un ajutor. Cred că Târgul Agriculturii Românești „Farmconect“ reprezintă locul de întâlnire al specialiștilor în agricultură.

Instituția Prefectului Județul Ialomița intenționează să propună un proiect de o mare anvergură, denumit strategic „Valorificarea Potențialului Agricol al județului Ialomița“, un proiect destinat agricultorilor și care are drept scop principal sprijinirea procesării“ a precizat prefectul județului, la evenimentul de deschidere oficială a Târgului Agriculturii Românești-FarmConect, desfășurat în perioada 09-11 iunie, la Slobozia.