Agendă prefect – Participare Vernisaj „170 de ani Jandarmeria Română“ 28.11.2022

Luni, 28 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, alături de președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a participat la vernisajul expoziției „170 de ani Jandarmeria Ialomița“. Organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, expoziția aduce în atenția publicului istoria acestei instituții.

„Înainte de toate aș vrea să mulțumesc jandarmilor pentru că la toate marile momente ale României au fost la datorie. Sunteți eroii noștri! Jandarmii ialomițeni sunt profesioniști de calitate, pe care ne putem baza în orice moment. Sacrificiile făcute de-a lungul timpului, fiind la datorie indiferent de vreme și vremuri, prin caniculă, prin ger, prin perioadele de pandemie nu pot trece neobservate.

Felicit organizatorii acestei expoziții, domnul director al Muzeului Județean Ialomița, Florin Vlad și domnul inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, Costel Dobre, oameni pasionați de ocupațiile lor. Astfel de evenimente fac parte din istoria noastră și este de lăudat efortul autorităților de a aduce în atenția publicului aceste piese, distincții militare, fotografii sau alte componente ale expoziției“ a precizat prefectul județului.