Agendă prefect – Participare Ziua Drapelului Național 26.06.2023

Luni, 26 iunie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la festivitățile prilejuite de Ziua Drapelului Național.

„În această Zi a Drapelului Național, vă îndemn să ne unim în suflet și credință să onorăm și să sărbătorim simbolul care reprezintă valorile, istoria și unitatea națiunii noastre. Pe măsură ce Drapelul de Stat va fi arborat, să ne reînnoim angajamentele față de neam și patrie și să lucrăm împreună pentru construirea unei societăți sănătoase și prospere și să luptăm pentru un viitor luminos al copiilor noștri.

Cred că astăzi este unul din momentele în care trebuie să vorbim fără teamă despre românism și patriotism. În toată această poveste de globalizare a lumii care este un lucru bun, să încercăm cu puterile noastre să rămânem noi înșine așa cum suntem de două mii de ani, români. Să nu pierdem urmele de patriotism, să nu ne fie rușine cu produsele tradiționale românești, cu ia românească, cu credința și obiceiurile strămoșești pentru că acestea sunt elemente care ne definesc ca oameni, limba noastră, țara noastră minunată.

Vă îndem să vă vizitați țara, sunt locuri pe care trebuie să le vedeți măcar o dată în viață. Și cel mai important duceți copiii în vacanțe în țara lor, să cunoască Delta Dunării, Apusenii, Rucăr-Bran, orașele noastre frumoase, Oradea, Timișoara, Brașov, Cluj, Iași. Avem atâtea locuri frumoase și un suflet românesc atât de expus acolo încât dacă nu avem grijă ca acești copii să vadă țara, am trăit degeaba. La doi pași aici lângă noi este Muzeul Județean, la trei pași este Muzeul Național al Agriculturii, o emblemă pentru țara întreagă, această instituție prezintă esența poporului român.

Cred că avem cu toții datoria pentru copiii noștri și generațiile viitoare să conservăm orice urmă de românism. Să nu ne fie jenă să fim patrioți!“ a precizat prefectul județului în cadrul alocuțiunii dedicată Zilei Drapelului Național.