Agendă prefect – Ședință de lucru tematică COVID 15.07.2022

În contextul creșterii numărului de infectări COVID-19, prefectul județului Ialomița a convocat vineri, 15 iulie 2022 o ședință cu conducerile Direcției de Sănătate Publică Ialomița, managerii și directorii medicali ai unităților spitalicești din județ, reprezentanți ai Consiliului Județean Ialomița și primarii din municipiile Fetești și Urziceni și orașul Țăndărei.

La nivelul județului Ialomița, joi, 14 iulie 2022 rata de incidență înregistrată a fost de 0,48 cazuri la mia de locuitori, cele mai multe cazuri pozitive fiind înregistrate la Slobozia (50), Fetești (23) și Țăndărei (13). De asemenea, dintre aceștia 13 persoane sunt internate în secțiile unităților spitalicești, respectiv 5 la Spitalul Municipal Anghel Saligny Fetești și 8 la Spitalul Municipal Urziceni.

„Nu ne dorim să alarmăm populația, nici să alimentăm vreo teorie conspiraționistă, subliniez că situația la nivelul județului Ialomița, la acest moment este stabilă. Există situația specială a Spitalului Slobozia, care în acest moment datorită lucrărilor de reabilitare se află în imposibilitatea de a trata pacienti COVID pozitivi. De aceea este important ca între toate unitățile spitalicești din județ să existe o colaborare clară, în scop de sigurantă pentru sănătatea populației. Ca atare, Spitalele din Fetești, Urziceni și Țăndărei vor prelua și internările COVID ce nu pot fi onorate de către Spitalul Slobozia“ a precizat prefectul Constantin Marin.

Concluzia întâlnirii de lucru a fost că populației trebuie să ii fie aduse în atenție recomandările cu privire șa respectarea măsurilor de protecție sanitară:

-purtarea măştii de protecţie în spaţii aglomerate sau închise, în mijloace de transport în comun şi în unităţile sanitare

-respectarea regulilor de igienă personală

-izolarea la primele semne de boală şi contactarea medicului de familie.