Agendă prefect – Unirea Principatelor Române 24.01.2024

Dragi ialomițeni, dragi români

Este o zi importantă în istoria iubitei noastre Românii, o zi care ne umple inimile de mândrie, bucurie și un profund sentiment de unitate. Astăzi este ziua micii uniri și ar fi bine să fie anul marii uniri. Din păcate luptându-ne între noi, fără limite putem să pornim anul marii dezbinări. Este bine să ne luptăm între noi, am spus-o în nenumărate rânduri, Doamne Ferește să ajungem în situația ca o singură persoană să ne hotărască soarta, este bine să avem idei diferite, este bine să avem viziuni diferite, opțiuni diferite. Dar este bine să fim moderați, decenți să identificăm soluții și să fim mai puțin agresivi și fără ură unul față de celălalt. Sper pentru anul acesta că am depășit perioada de tristă amintire în care au fost puși unii împotriva altora, tineri cu pensionari, statul cu privatul, bogatul cu săracul și ne uram și ne certam între noi, crezând că deținem adevărul absolut. Eu cred că nu e nimeni pe lumea asta care deține adevărul absolul și cu mai multă moderație, cu decență și viziune sănătoasă putem schimba împreună lucruri în țara noastră. Să fim realiști, nici cele mai mari democrații ale lumii nu au găsit soluții la toate problemele lor. Uitați-vă cât de divizată este lumea aceasta.

Datoria noastră este să rămânem în continuare uniți cum am fost și până acum și să găsim împreună cele mai bune soluții să ne schimbăm viața și să avem un trai mai bun.

Să nu uităm de responsabilitatea care vine cu unitatea. Sarcina noastră este să construim o societate care să susțină principiile democrației. Este de datoria noastră să făurim un viitor în care fiecare cetățean, indiferent de originea lui, să aibă șanse și drepturi egale.

Astăzi, întindem mâinile în prietenie cu toți românii oriunde s-ar afla. Să stabilim legături puternice de solidaritate care depășesc granițele țării și să recunoaștem că puterea noastră constă în unitatea noastră. Împreună, putem depăși orice provocări și putem să construim un viitor mai luminos pentru generațiile viitoare.

La mulți ani, România!

Să avem un an 2024 cu sănătate și pace!

Prefectul Județului Ialomița,

Constantin MARIN