Agendă prefect – Videoconferință Evaluarea activității Serviciului de Pașapoarte 10.02.2022

Miercuri, 9 februarie 2022, prefectul județului a participat la evaluarea activității Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița, eveniment ce s-a desfășurat în sistem videoconferință.

Potrivit datelor statistice, în anul 2021, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița a soluționat 16680 de cereri de eliberare a pașapoartelor, dintre acestea 14950 fiind cereri pentru pașapoarte simple electronice, iar 1730 cereri pentru eliberarea de pașapoarte simple temporare.

De asemenea, Serviciul de Pașapoarte Ialomița a eliberat la ghișeul instituției 11822 de pașapoarte simple temporare și simple electonice.

În perioada analizată au fost primite de la autorităţi 665 comunicări şi s-a suspendat exercitarea dreptului la libera circulaţie, unui număr de 374 persoane, în timp ce 3 persoane au săvârșit infracțiuni la regimul pașapoartelor.

În anul 2021, 286 de persoane au fost sancționate contravențional, valoare totală a amenzilor aplicate de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița fiind de 12965 de lei. Conform datelor, 13 dintre solicitările de eliberare a pașapoartelor au fost refuzate.

„În anul 2021, în contextul pandemic cunoscut activitatea Serviciului s-a caracterizat printr-o creștere semnificativă a numărului de cereri soluționate. Dacă în anul 2020 au fost soluționate 11136 de solicitări, anul precedent numărul acestora a fost de 16680. Mai trebuie menționat că, lucrătorii Serviciului Ialomița au sprijinit, în perioada estivală a anului 2021, activitatea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Iași prin soluționarea a 1500 de cereri de pașapoarte depuse de cetățenii români cu domiciliul în județul Iași, întrucât se aflau în imposibilitatea de a soluționa numărul foarte mare de cereri“ a precizat comisarul șef Luminița Crăciun, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița.

„Vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată, vă asigur de întreaga mea susținere și vă felicit pentru munca depusă“ a concluzionat prefectul județului la finalul ședinței.