Agendă prefect – Ziua Națională a Contabilului Român 13.07.2022

Miercuri, 13 iulie 2022, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la evenimentul prilejuit de aniversarea Zilei Naționale a Contabilului Român. Aflată în organizarea Corpului Experților Contabili și Contabili Autorizați din România, organismul profesional care gestionează profesia contabilă în țara noastră, acțiunea a adus laolaltă reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, ai mediului de afaceri și ai mediului educațional sub umbrela socializării și consolidării relațiilor de colaborare interinstituțională, în interes public.

„Încep prin a vă ura La Mulți Ani și prin a vă felicita pentru munca pe care o depuneți. Aprecim implicarea dumneavoastră în mediul de afaceri care de altfel nu ar exista fără această profesie.

Obișnuiesc să spun că așa cum în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică, în spatele unui business de succes se află un contabil bun, puternic. Contabilul poate și trebuie să fie consultant într-o afacere corectă și efecientă. Mediul de afaceri depinde de sprijinul dumneavoastră, mai ales într-un context legislativ care se schimbă permanent.

E adevărat, mediul de afaceri se confruntă cu tot felul de crize, de dificultăți, tendința este la nivel global. Tocmai de aceea, oamenii politici și contabilii sunt obligați să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri. Este drept, ritmul de dezvoltarea este lent în ultimii ani, însă accelerarea acestuia depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Greutățile acestea financiare care sunt dezbătute aproape zilnic, sunt globale, nu se întamplă doar România, politicienii și oamenii de afaceri sunt preocupați permanent de identificarea unor soluții viabile. Statul Român are nevoie de un mediu de afaceri sănătos, iar acest mediu de afaceri sănătos se întreține prin profesionalismul unui corp de experți din care faceți parte și dumneavoastră. Sunteți profesioniști, știți și dumneavoastră și știm și noi cât de importantă este această profesie!

Instituția Prefectului Județul Ialomița sprijină Corpului Experților Contabili și Contabili Autorizați din România, sprijină mediul de afaceri pentru o Românie prosperă și o viață mai bună pentu toți cetățenii“ a precizat prefectul în cadrul dezbaterilor.