Agendă prefect – Ziua Veteranilor de Razboi 29.04.2022

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată de Instituția Prefectului Județul Ialomița, vineri, 29 aprilie 2022, la Monumentul Eroilor „Colonel Popescu“ din parcul Catedralei.

Programul evenimentului a cuprins întâmpinarea persoanelor oficiale, intonarea Imnului Național, oficierea serviciului religios, rostirea alocuțiunilor și ceremonialul depunerii de coroane.

„Este un moment de festivitate, de cinstire a veteranilor de război, în fața cărora ne aplecăm și de comemorare a celor care nu mai sunt printre noi. Sunt mândru că sunt român, că sunt ialomițean și trăiesc pe pământurile acestea. Suntem un popor care a supraviețuit vicisitudinilor istoriei, suntem latini într-o mare slavă, suntem creștini. Cinstim memoria veteranilor de război, acum și întotdeauna. Mă bucură participarea copiilor la acest eveniment și sper ca amintirile să îi determine peste ani să participe și poate chiar să organizeze astfel de momente festive, într-un cinstirea înaintașilor lor“ a cuvântat prefectul județului.