Agendă prefect – Ziua Veteranilor de Razboi 29.04.2023

Dragi veterani de război și urmași ai veteranilor de război,

Hristos a Înviat!

Dumnezeu să îi ierte pe veteranii noștri deveniți eroi. Dumnezeu să le dea sănătate celor câțiva veterani care mai sunt în Ialomița și în toată țara și de asemenea și văduvelor veteranilor de război și copiilor acestora.

Astăzi, de Ziua Veteranilor de Război este o ocazie solemnă pentru a ne exprima recunoștința profundă pentru imensul sacrificiu și curaj al veteranilor de război. Slujirea țării și apărarea liberăților noastre este o amprentă ce va rămâne neștearsă în istoria societății noastre, iar modul nostru de viață este o dovadă a curajului și vitejiei lor.

Cinstiți veterani de război, poate că statul român nu a făcut suficiente sacrificii pentru voi, nu există o unitate de măsură materială care să recompenseze curajul și devotamentul dumneavoastră. Îmi doresc astăzi mai mult ca în oricare altă zi, ca militarii noștri să nu fie nevoiți să devină veterani de război. Poate Dumnezeu luminează mințile mai marilor lumii să nu mai ajungem să avem veterani de război, să fie pace, liniște, prosperitate și toată lumea să trăiască în armonie. După 70 de ani de relativă pace a venit peste noi neașteptat un moment în care cu toții trebuie să fim echilibrați și să privim cu speranță în decizii cumpătate.

Mulți dintre noi nu ne putem imagina ororile și provocările cu care acești oameni trebuie să se fi confruntat în timp ce își apărau patria. Puterea și rezistența lor în războaiele purtate au inspirat numeroase generații.

Sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război este un moment în care cinstim serviciul și sacrificiul acestor eroi, pentru ca devotamentul lor față de neam și patrie să nu treacă neobservat și să vă asigurăm de profunda noastră recunoștință.

În numele ialomițenilor, în numele românilor vă mulțumesc pentru dârzenia și curajul dumneavoastră și vă asigur că întotdeauna veți fi onorați, cinstiți și amintiți.

Dumnezeu să ne ajute!

Constantin MARIN,

Prefectul Județului Ialomița