Comunicat de presă – Colegiu Prefectural și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență 27.07.2023

Joi, 27 iulie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

„Pe lângă problemele curente instituționale, vreau să discutăm astăzi despre instabilitatea atmosferică ce cuprinde și județul nostru. Doar ieri am avut un cod roșu de caniculă și un altul de furtuni și vijelii. Ne-a ferit Dumnezeu ce-i drept, însă nu putem asista la aceste schimbări climatice fără să întreprinem acțiuni pentru aceste situații de criză. Este evident că trebuie să acționăm colectiv pentru a aborda problema instabilității atmosferice. Acțiunile noastre, atât ca indivizi, cât și ca autorități, pot face o diferență semnificativă în atenuarea unor eventuale nenorociri provocate de furtuni și vijeli. Vă încurajez pe toți să rămâneți informați despre problemele climatice și să răspândiți cunoștințele despre măsurile rapide ce trebuie aplicate în cazuri extreme. Este imperativ să fim bine pregătiți și să ne asigurăm că oamenii rămân în siguranță în timpul acestor evenimente naturale.

Să rămânem vigilenți și să lucrăm împreună pentru a face față acestor provocări“ a precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

Ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural

  1. Raport privind activitățile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență din competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, pentru semestrul I 2023;

A prezentat: domnul Lică Ivan Florian, Prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița;

  1. Diverse

Vă reamintim că puteți consulta informările mai sus menționate pe site-ul

Instituției Prefectului Județul Ialomița.

Ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița:

  1. Aprobarea Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Ialomița, în data de 25.06.2023-precipitații importante cantitativ.
  2. Prezentarea Procesului verbal privind acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități.
  3. Aprobarea costurilor pentru diminuarea apei provenită din precipitații de pe raza județului Ialomița, în luna iunie 2023.
  4. Analiza situațiilor de urgență din județul Ialomița în semestrul I 2023.

5. Diverse.