Comunicat de presă – Participare Concert Crăciun Catedrală 13.12.2023

Miercuri, 13 decembrie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la cea de-a XIV-a ediție a Concertului de Colinde la Catedrala Episcopală din Slobozia. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor în prezența reprezentanților autorităților publice centrale, județene, locale, dar și a numeroși credincioși.

În cadrul Concertului de Crăciun au cântat opt formații corale, printre care grupurile Protopopiatelor Slobozia, Fetești, Urziceni, Călărași, Oltenița și Lehliu din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, corala Catedralei fiind cea de-a opta formație.

„Participarea la concertul de Crăciun organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a reprezentat o experiență cu adevărat înălțătoare, care ne-a umplut inimile de căldură, bucurie și ne-a insuflat cu adevărat spiritul Crăciunului. Concertul în sine ne-a demonstrat tuturor puterea muzicii, dăruirea și pasiunea preoților pentru crearea unei atmosfere de sărbătoare. Vocile ce au răsunat în spațiul sacru al Catedralei Episcopale intonând minunatele colinde românești ne-au purtat într-o călătorie muzicală tradițională fără de seamăn. Un succes cultural de excepție, asta ne-a fost oferit în cele câteva ore de asistență la Concertul de Colinde. Ne-a unit pe toți într-o credință comună și o experiență spirituală care ne face pe fiecare în parte să reflectăm la semnificațiile Sfintei Sărbători a Crăciunului.

Vă suntem recunoscători pentru toate câte ați îngăduit să ne oferiți, dar mai ales pentru transpunerea în realitate a frumuseții tradiției românești, a talentelor muzicale de excepție care ne îmbogățesc sărbătoarea și ne adâncesc legătura spirituală a reuniunii noastre în așteptarea Sfântului Crăciun“ a precizat prefectul județului Ialomița.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA