Comunicat de presă – Simpozion Antrepenor pentru Viitor (CECCAR Ialomita) 28.11.2023

Marți, 28 noiembrie 2023, prefectul județului Ialomița a participat la Simpozionul „Antreprenor pentru Viitor“. Aflat la a VII-a ediție, evenimentul aflat în organizarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania și Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza“ și-a propus să aducă pe tapetul public ideile de afaceri ale tinerilor aflați în sistemul de învățământ dar metodele de sprijin public pentru tinerii antreprenori.

„Răspund cu plăcere acestor invitații în care sunt angrenați pe de o parte tineri, iar de cealaltă parte antreprenori și autorități publice. Trebuie să recunosc că acest cadru este benefic pentru toată lumea dar în primul rând pentru tineri. Dacă tratați acest eveniment cu seriozitate și interes, plecați de aici cu ceva cunoștințe în plus dar și cu lecții de viață pe care antreprenorii participanți sunt dispuși să vi le împartașească. Toți cei aflați aici se străduiesc să pună la dispoziția voastră expertiza pe care au acumulat-o în ani întregi de muncă.

Revenind, trăim vremuri când toate țările lumii, de la cele mai mici afaceri la cele mai dezvoltate întâmpină dificultăți. Adaptarea la situația de dificultate care se poate petrece în orice moment este unul dintre punctele de succes ale oricărui antreprenor. Nu există situație, sau firmă sau om care să se afle într-o stare de perfecțiune permanentă, e clar că sunt și sincope. Curajul de a demara ceva în zona de bussines este unul dintre punctele de interes care ar trebuie să vă preocupe și pe voi, viitori antreprenori dar și pe noi din postura de autoritate publică. Să faceți ceva în viață! Mesajul meu, l-am mai spus dar vi-l transmit astăzi și vouă. Să nu ne mai văităm de societatea în care trăim că nu e ce ne dorim, că nu ne place, că nu se schimbă, că nu evoluează, dacă nu ne asumăm să facem ceva în sensul acesta. Să nu mai avem așteptări dacă nu avem noi singuri idei de schimbări. Voi veți fi absolvenți de studii economice sau poate de altceva, puteți să deveniți economiști, contabili sau manageri, antreprenori. Vă îndemn să faceți în viața asta orice aveți chemare, har. Dacă simțiți că vă place un domeniu să știți că în acela o să excelați. Totul depinde de abilitățile voastre. Poate veți face politică, poate veți faceți administrație, orice veți face să faceți cu placere și responsabilitate. Doriți-vă să ajungeți să conduceți lumea, poate o să reușiți! Voi sunteți următoarea generație și vă asigur de întreg respectul și sprijinul meu și al Instituției Prefectului Județul Ialomița pe care reprezint!