Comunicat de presă – Colegiu Prefectural și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență 26.06.2023

Luni, 26 iunie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

„Reiterez astăzi opinia mea cu privire la activitatea Colegiului Prefectural. Ne întâlnim aici pentru echilibrarea activităților instituțiilor publice aflate în serviciul cetățenilor. Așadar, vă rog să tratați cu celeritate solicitările agenților economici dar și ale persoanelor fizice. Trebuie să avem grijă ca subordonații noștri, funcționari publici să facă performanță la locul de muncă. Faceți astfel încât Ialomița să dispară de pe locurile codașe din oricare statistică națională. Haideți să dezvoltăm județul și să tratăm cu maximă seriozitate activitatea noastră zilnică. Puneți accent pe investiții, doar așa putem să ajungem la mulțumirea cetățenilor. Instituțiile de control, puneți accent pe prevenire și, desigur acolo unde se încalcă legea sancționați corespunzător. Instituțiile ce au în atribuții segmentul agricultură, sprijiniți fermierii, Ialomița este un județ preponderent agricol, dacă nu sprijinim și nu încurajăm agricultura nu vom funcționa corespunzător. Aveți grijă la investițiile din agricultură, la fondurile europene, la retehnologizarea fermelor. Dacă oamenii aceștia care se straduiesc să acceseze fonduri nu primesc avizele la timp, se poate ajunge la pierderea unui proiect. Sunteți specialiști la locurile voastre de muncă, faceți și performanță!“ precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

Ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural

  1. Derularea Campaniei de primire a cererilor unice de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic – Campania 2023;

A prezentat: domnul Stoian Florea, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Ialomița;

  1. Informare privind calendarul sesiunilor active în anul 2023 și stadiul implementării PNDR 2020 și PNDR Tranziție 2021 – 2022, la nivel național și în județul Ialomița;

A prezentat: domnul Drogeanu Nicolae, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Ialomița;

  1. Asigurarea sănătății publice prin asigurarea siguranței alimentare – Metode de efectuare a controalelor oficiale în domeniul alimentelor de origine animală și nonanimală. Criterii de igienă și de siguranță alimentară. Tipul probelor prelevate. Măsuri dispuse în cazul obținerii rezultatelor neconforme;

A prezentat: domnul Puia Mihai, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița;

  1. Raport privind implementarea proiectelor pentru activitatea sportivă și cea de tabere;

A prezentat: domnul Cruțu Marin, directorul executiv al Direcției Județene de Sport Ialomița;

  1. Diverse.

Vă reamintim că puteți consulta informările mai sus menționate pe site-ul Instituției Prefectului Județul Ialomița.

Ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița:

  1. Aprobarea costurilor pentru eliminarea apei provenită din precipitații de pe raza județului Ialomița, în luna aprilie 2023.
  2. Aprobarea costurilor pentru eliminarea apei provenită din precipitații de pe raza județului Ialomița, în luna mai 2023.
  3. Avizarea Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor la nivelul județului Ialomița, ediția 2023.
  4. Prezentarea proiectului „Regulamentul de Organizare și funcționare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița“.
  5. Solicitările localităților riverane brațului Borcea și orașului Amara cu privire la necesitatea efectuării operațiunilor de dezinsecție în localitățile afectate de invazia țânțarilor.
  6. Analizarea măsurilor și acțiunilor specifice combaterii efectelor cauzate de caniculă.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA