Comunicat de presă – Colegiu Prefectural și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență 23.05.2023

Marți, 23 mai 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

„Ne concetrăm astăzi pe lucrările Colegiului Prefectural și pe rapoartele ce urmează a fi prezentate de către colegii noștri. Vă rog să interveniți de fiecare dată acolo unde credeți că aveți nevoie de lămuriri suplimentare. Dezbatem aici activitățile sintetizate în rapoarte ale instituțiilor publice. Fiecare dintre noi trebuie să cunoaștem, la nivel general atribuțiile instituțiilor deconcentrate pentru a putea să îndrumăm oamenii ce ni se adresează către segmentul de activitate necesar. Manifestați interes prioritar pentru rezolvarea solicitărilor cetățenilor“ “a precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

Ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural

  1. Informare privind stabilirea și plata pensiilor, conform prevederilor legale la zi;

A prezentat: domnul Voicu Daniel-Ioan, Director executiv al Casei Județene de Pensii Ialomița;

  1. Raport de activitate al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Ialomița, pentru anul 2022;

A prezentat: doamna Stan Ionela Rose-Marie, Inspector șef al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Ialomița;

Diverse.

  1. Monitorizarea lunară a stadiului proiectelor de consolidare a obiectivelor incluse în Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
  2. IALOMIȚA – FIERBINȚI TÂRG – Consolidarea, modernizarea și eficientizarea energetică a sălii de sport și a anexei acesteia – situate pe Calea Urziceni, nr. 5, orașul Fierbinți Târg.

Vă reamintim că puteți consulta informările mai sus menționate pe site-ul

Instituției Prefectului Județul Ialomița.

Ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița:

  1. Prezentarea proiectului „Planul de măsuri“ pentru prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei și secetei, precum și altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioada de vară, pe teritoriul Județului Ialomița (01.06.2023-15.08.2023).
  2. Aprobarea costurilor pentru eliminarea apei provenită din precipitații de pe raza județului Ialomița, în luna februarie 2023.
  3. Aprobarea costurilor pentru eliminarea apei provenită din precipitații de pe raza județului Ialomița, în luna martie 2023.
  4. Actualizarea listei spațiilor de cazare destinate persoanelor refugiate din Ucraina, conform reglementărilor în vigoare.
  5. Diverse.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA