Comunicat de presă – Colegiu Prefectural și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență 27.04.2023

Joi, 27 aprilie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

„Fac astăzi o precizare pe care de altfel am mai spus-o. Rolul colegiului prefectural este acela de armonizare a activităților instituțiilor publice. Vă rog să vă faceți datoria cu responsabilitate și echilibru și să nu uitați că lucrăm cu oameni pentru oameni.

Astăzi domnul Mihai Geantă, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița prezintă un material cu privire la programele naționale de sănătate. Dincolo de cifre, aș vrea să vă spun că este poate ultimul material pe care domnul Geantă îl prezintă în cadrul Colegiului Prefectural, ca urmare a intenției de pensionare a domniei sale. Un om integru, care a reprezentat cu demnitate Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița și căruia îi mulțumim pentru întreaga sa activitate în sprijinul serviciilor medicale.

De asemenea, la punctul al doilea de pe ordinea de zi aș vrea să precizez că soluția tehnică propusă de domnul doctor Mihai Puia, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomiţa, de eradicare a unui focat de pestă porcină, la Căzănești a fost pusă în practică la nivel național. Felicitări, domnule director! Aceștia sunt oamenii care reprezintă administrația ialomițeană. Cu toții putem să greșim, însă trebuie să ne facem datoria și să ne îndeplinim atribuțiile întocmai“a precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

Ordinea de zi a Colegiului Prefectural:

  1. Situația indicatorilor specifici din Programele Naționale de Sănătate cu scop curativ, din anul 2022 ce s-au derulat prin Casa de Asigurări de Sănătate Ialomița.

A prezentat: domnul Mihai Geantă, Director General al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița;

  1. Pesta porcină Africană-Noi prevederi legislative emise în scopul limitării apariției bolii. Măsuri dispuse pentru informarea populației. Situația actuală a numărului de focare și cazuri la nivelul județului;

A prezentat: domnul Mihai Puia, Director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomiţa;

  1. Diverse.

Vă reamintim că puteți consulta informările mai sus menționate pe site-ul

Instituției Prefectului Județul Ialomița.

Ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița:

  1. Aprobarea costurilor pentru eliminarea apei provenită din precipitații de pe raza județului Ialomița, în luna ianuarie 2023.
  2. Aprobarea „Raportului de sinteză cu evaluarea pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenelor meteorologice de ploi torențiale, grindină și îngheț târziu, pe UAT-uri“.
  3. Diverse

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA