Comunicat de presă – Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice 25.04.2023

Marți, 25 aprilie 2023, prefectul Județului Ialomița, Constantin Marin a participat la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice Ialomița. În cadrul întrunirii, au fost dezbătute două puncte, respectiv „Informare cu privire la activitatea de distribuire a biletelor de tratament pentru asigurații din cadrul sistemului public de pensii pentru anul 2023“ și „ Informare privind modificările Legii sistemului unitar de pensii publice nr. 263/2010“.

Potrivit informărilor, în anul 2023 au fost repartizate Casei Județene de Pensii Ialomița un număr de 1406 bilete de tratament, dintre acestea 302 bilete fiind repartizate până în luna aprilie.

„Reprezentanții Casei Județene de Pensii Ialomița atrag atenția asupra unor practici greșite. Pensionarii preferă biletele de tratament doar în sezonul estival, motiv pentru care o parte dintre aceste bilete se pierd, întrucât ele sunt repartizate pe anumite perioade. Așadar, trebuie să demarăm o campanie de informare în rândul pensionarilor, care să se centreze pe evitarea sezonului estival. Biletul de tratament nu se acordă pentru plecarea în vacanță, biletul are drept scop realizarea unor proceduri de tratament pentru pensionari. Așadar, vă rog pe toți, reprezentanții asociațiilor de pensionari și alte autorități care sunt în contact direct cu pensionarii să încercați să-i informați corespunzător, întrucât plecarea la tratament doar în sezonul estival atrage după sine doar dificultăți. În sezonul estival stațiunile sunt mai aglomerate, iar faptul că biletele de tratament din alte perioade se pierd este un mare dezavantaj pentru ei.“ a precizat prefectul județului Ialomița, în cadrul ședinței.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA