COMUNICAT DE PRESĂ – Controalele în stațiile de carburant, inclusiv GPL 12.09.2023

Începând de vineri, 1 septembrie 2023, potrivit Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne nr. 133 din 29 august 2023 privind dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), Instituția Prefectului Județul Ialomița coordonează activitățile de control la operatorii economici mai sus amintiți din județul Ialomița.

Comisiile de control sunt formate din reprezentați ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu“ Ialomița, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița, ai Direcției Regionale Antifraudă 3 Alexandria, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, ai Biroul Vamal de Interior Ialomița, ai Agenției Teritoriale Autoritatea Rutieră Română Ialomița precum și ai Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița.

Potrivit datelor centralizate, în perioada 1 septembrie 2023-8 septembrie 2023, la nivelul județului Ialomița au fost verificați 22 de operatori economici, dintre aceștia 2 fiind transportatori. Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate 23 de amenzi și 38 de avertismente, pentru 2 dintre operatorii economici fiind dispuse măsuri de suspendare temporară a activității. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 178,5 mii de lei.

„La dispoziția primului ministru au fost demarate controalele în stațiile de carburant inclusiv GPL. La nivelul județului Ialomița, am solicitat membrilor comisiilor de verificare toleranță zero vizavi de deficiențele majore descoperite. Nu acceptăm niciun compromis care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor“ a precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.