COMUNICAT DE PRESĂ – Participare deschidere an școlar 11.09.2023

Bun venit la un nou început de an școlar!

Stimați elevi, părinți și cadre didactice,

Sunt onorat să particip astăzi alături de comunitatea școlară din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Ștefan“ din Albești și a Școlii Primare „Nicolae Cămărăescu“ din Marsilieni, alături de domnul primar Emil Jugănaru, domnul viceprimar Laurențiu Cernica și doamna director Anda Bordei la deschiderea unui nou an școlar.

Începutul unui nou an școlar este întotdeauna un moment plin de emoție și optimism, iar pentru mine, un moment de nostalgie. Acum este momentul să vă stabiliți noi obiective și scopuri educaționale. Indiferent că ești elev, un dascăl dedicat, un părinte sau o autoritate care susține procesul educațional, ziua de astăzi are o semnificație deosebită.

În calitate de prefect al județului Ialomița sunt permanent preocupat ca împreună cu profesorii și părinții, autoritățile locale și centrale să oferim copiilor cele mai bune condiții de siguranță și calitate a actului educațional. Suntem gata să ne adaptăm circumstanțelor în schimbare, după cum o să fie necesar. Dincolo de provocările și incertitudinile vremurilor aș vrea să cunoașteți că prioritatea noastră principală rămâne bunăstarea și succesul elevilor noștri.

Dragi părinți, implicarea dumneavoastră în actul educațional este de neprețuit. Împreună cu dumneavoastră procesul de învățare al copiilor poate continua și acasă, iar de aici se naște performanța. Nu uitați că suntem în aceeași echipă și muncim cu toții pentru un scop comun, educația școlară. Vă rog să acordați copiilor mai mult timp, mai multă afecțiune, pe lângă asigurarea bunurilor materiale. Ajutați-i pe copii să își aleagă propria meserie, în funcție de abilitățile și talentele fiecăruia, de darul dat fiecăruia de Dumnezeu. De la tâmplar la aviator fiecare meserie trebuie respectată dacă este realizată cu responsabilitate și profesionalism.

Dragi profesori, pentru dumneavoastră începe un nou an de muncă, o muncă pe care trebuie să o realizați cu dăruire și înțelepciune. În mâinile dumneavoastră se află generațiile viitoare, fiți responsabili, așa cum suntem noi dascălii și așezați copiii pe drumul lung al învățării cu dragoste și iubire de școală. Vă doresc spor la muncă și realizări profesionale.

Dragi elevi ialomițeni, vă urez multă sănătate și succes și vă asigur de preocuparea permanentă a Guvernului României și a Instituției Prefectului Județul Ialomița pentru binele și performanța voastră educațională. Să aveți un an școlar cu împliniri!

Prefectul Județului Ialomița,

Constantin MARIN