Comunicat de presă – Participare ședință a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi 26.10.2023

Joi, 26 octombrie 2023, prefectul județului Ialomița a participat la ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Romi Ialomița.

Ordinea de zi a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi a fost formată din trei proiecte, respectiv, „Situația admiterii în învățământul liceal și profesional de stat a elevilor de etnie romă-anul școlar 2023-2024“, „Programul de educație alternativă A doua șansă-o șansă privind dezvoltarea personală“ și „Prezentarea noului beneficiu-venitul minim de incluziune, care se va acorda începând cu data de 01.01.2024“

„Vă spun și dumneavoastră ce am comunicat și într-o ședință anterioară. Este vorba de educația școlară a copiilor, fie ei romi sau români. Haideți să încercăm să le explicăm că în Ialomița există și școli profesionale unde la absolvire primesc o diplomă de meserie. Ialomița are un deficit major de forță de muncă tocmai pentru că tinerii refuză să mai practice meseriile obișnuite aceea de instalator, de zidar, de frizer, de tâmplar“ a fost mesajul transmis de prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA