COMUNICAT DE PRESĂ – Participare Ședință autorități publice locale – Pregătirea sezonului rece 22.11.2023

Miercuri, 22 noiembrie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a convocat o ședință organizatorică cu privire la pregătirea pentru gestionarea fenomenelor meteorologice specifice sezonului rece. La dezbateri au participat președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, primarii unităților administrativ teritoriale din județul Ialomița, precum și șefii stucturilor teritoriale ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița dar și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și alte structuri cu atribuții în asigurarea siguranței cetățenilor.

Tematica discuțiilor a vizat modul de asigurare a capacității pentru activitatea de deszăpezire, modul de asigurare a locurilor de cazare și hrană pentru persoanele rămase înzăpezite, monitorizarea persoanelor vulnerabile, modul de activare a comitetelor locale pentru situații de urgență, asigurarea permanenței la sediul primăriilor în timpul avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase specifice sezonului rece, precum și alte probleme ce pot apărea în situații de iarnă.

„Discutăm astăzi, principiile generale ale acțiunilor noastre în situații de iarnă, despre capabilitățile de intervenție ale fiecărei primării în parte. Sezonul de iarnă nu înseamnă doar zăpadă, trebuie să manifestați o atenție sporită pentru orice situație de urgență ce poate apărea la nivelul comunităților. Stabiliți colaborări cu medicii de familie din localități pentru situații de urgență medicale, cu directorii de școli, cu care veți colabora când sunt situații legate de elevi ce nu pot ajunge la cursuri, cu șefii de posturi din comune, cu toți polițiștii din localitate, stabiliți-vă o bună colaborare cu agenții economici din comună, ei au capabilități și le pot pune rapid la dispoziție pentru siguranța cetățenilor. Viețile și sănătatea oamenilor nu țin de materiale și acestea trebuie să reprezinte prioritățile primarilor. Tratați situațiile de criză cu care vă puteți confrunta cu echilibru și seriozitate!“ a precizat prefectul Constantin Marin, în cadrul ședinței de lucru.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA