Comunicat de presă – Ședința Comisiei Județene de Fond funciar 06.03.2024

Miercuri, 06 martie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a prezidat ședința Comisiei Județene de fond funciar în cadrul căreia au fost dezbătute propunerile a 11 Comisii locale de fond funciar.
Dezbaterea lucrărilor a vizat propunerile Comisiilor locale pentru modificări sau corectări ale unor titluri de proprietate, validarea/revalidarea sau constituirea dreptului de proprietate precum și  atribuirea de terenuri aferente locuințelor.
Cel mai important rol al Comisiei Județene de Fond Funciar este să ne asigurăm că drepturile de proprietate ale oamenilor sunt respectate cu sfințenie dar și să rezolvăm disputele legate de terenurile agricole și orice ține de fondul funciar județean. În cadrul acestor întâlniri căutăm să găsim soluții legale astfel încât să soluționăm problemele cu care cetățenii se confruntă pe acest segment. De asemenea, este imperios necesar să ne asigurăm că oamenii au acces la informații clare și transparente cu privire la dreptul de proprietate, de aceea colegii mei din compartimentul Urmărirea aplicării actelor cu caracter reparatoriu sunt la dispoziția Comisiilor Locale de Fond Funciar cu privire la orice neclaritate„ a precizat prefectul județului Ialomița în cadrul ședinței.