Comunicat de presă – Ședință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița 02.11.2022

Miercuri, 2 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a convocat într-o ședință de lucru Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița, dezbaterile vizând prevenirea și combaterea efectelor negative ale situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2022-2023.

La ședința de lucru au participat primarii unităților administrativ teritoriale din județul Ialomița, precum și șefii stucturilor teritoriale ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița dar și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Temele de discuții au avut drept obiect modul de asigurare a capacității pentru activitatea de deszăpezire, asigurarea permanenței la sediul primăriilor, modul de asigurare a locurilor de cazare și hrană, monitorizarea persoanelor vulnerabile, realizarea evidenței stricte a persoanelor care necesită tratament de specialitate, intensificarea patrulărilor cu echipaje de poliție rutieră sau de ordine publică, constituirea de filtre în zonele care pot deveni periculoasedin punct de vedere al fluenței traficului rutier precum și monitorizarea aprovizionării cu combustibili și a funcționării sistemelor de încălzire din dotarea unităților de învățământ.

„Fie că ninge, fie că nu, iarna tot vine. Dacă nu este zăpadă este polei, sunt temperaturi scăzute și atunci apar și problemele specifice sezonului rece. În situații de criză vom găsi rezolvări de criză, important este să ne organizăm din vreme și să anticipăm eventualele probleme care pot să apară. Vă rog insistent să ne aplecăm cu responsabilitate asupra planului județean de măsuri pentru sezonul rece și să respectăm toate procedurile de lucru“ a precizat prefectul Constantin Marin, în deschiderea ședinței de lucru.

Pe de altă parte, discuțiile s-au concentrat și pe problematica supravegherii video a localităților dar și pe supravegherea exterioară a școlilor. „Sunt localități care nu dețin încă supraveghere video, vă rog să faceți demersurile necesare pentru rezolvarea acestor neajunsuri și, în plus, nu uitați cât de importantă este siguranța elevilor în școli, fie că vorbim de sisteme video, fie că vorbim de pază umană“ a mai menționat prefectul județului Ialomița.