COMUNICAT DE PRESĂ – Ședințele Colegiului Prefectural și ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

Miercuri, 27 martie 2024, prefectul județului Ialomița a prezidat ședințele Colegiului Prefectural Ialomița și ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.
„Deschidem astăzi lucrările Colegiului Prefectural cu o situație statistică a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cu privire la evenimentele rutiere și un al doilea punct al ordinii de zi privește o radiografie statistică a județului Ialomița, prezentată de reprezentantul Direcției Județene de Statistică Ialomița. Dincolo de aceste două teme aș vrea să vă transmit că Instituția Prefectului Județul Ialomița a demarat organizarea proceselor electorale de anul acesta. Trebuie să ne concentrăm cu toții și să ne unim toate resursele pentru ca în Ialomița să fie organizate alegeri echilibrate și transparente. Fac apel către toate instituțiile statului cu atribuții în această direcție. Este corect să fim într-o continuă comunicare și să servim drepturilor cetățenești de vot cinstit și liber exprimat“ a menționat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.
Ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural
1. Informare privind modul de prevenire a evenimentelor rutiere produse atât în mediul urban,cât şi rural;
A prezentat domnul Aldea Mihai-Adrian, Inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița;
2. Județul Ialomița în cifre – o radiografie pentru anul 2023 din perspectiva datelor statistice oficiale;
A prezentat doamna Boroș Mihaela, Director executiv al Direcției Județene de Statistică Ialomița;
3. Diverse.
Vă reamintim că puteți consulta informările mai sus menționate pe site-ul Instituției Prefectului Județul Ialomița.
Ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița:
1. Aprobarea unei hotărâri CJSU privind realizarea lucrărilor pentru stoparea eroziunii și dublarea digului Borcea de Jos sector 5 în zona Bentu, regim de urgență.
2. Diverse.