Comunicat de presă – Ziua Permisului de Conducere Românesc

Ziua de 11 Octombrie sărbătorește Ziua Permisului de Conducere Românesc.
Astăzi împlinește 109 ani!

 

Potrivit datelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița în luna septembrie 2022, la nivelul județului Ialomița au fost emise, 1042 permise de conducere. Un număr de 970 persoane au fost examinate la proba teoretică, iar 1049 persoane au fost examinate la proba practică. Dintre canditații pentru obținerea de permis de conducere, 411 persoane au fost admise la proba teoretică, 340 fiind admise la proba practică.

La nivelul județului Ialomița, potrivit evidențelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în cursul lunii septembrie 2022, au fost emise 1191 certificate de înmatriculare, dintre acestea 333 fiind înscrieri, iar 800 fiind transcrieri ale unor autovehicule. Potrivit datelor, în perioada analizată s-au efectuat 134 operațiuni de radiere și 146 operațiuni de autorizare provizorie.

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, numărul certificatelor de înmatriculare a scăzut considerabil. Astfel, potrivit statisticilor, în septembrie 2021 au fost emise 1643 certificate de înmatriculare dintre acestea 429 fiind înscrieri, 1129 fiind transcrieri ale unor autovehicule, 251 operațiuni de radiere și 260 operațiuni de autorizare provizorie. Referitor la numărul de permise, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a emis în luna septembrie 2021 un număr de 1061 permise.

 

Pe de altă parte, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a emis 18 numere de înmatriculare de culoare verde pentru proprietarii unor autoturisme electrice. Reamintim faptul că, primul număr verde a fost emis în Ialomița, în iunie 2022, ca urmare a unei cereri de preschimbare, pentru un autoturism electric din municipiul Slobozia. În acest moment, în județul Ialomița există 38 de autoturisme electrice.

 

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA