Mesajul prefectului județului Ialomița, Constantin MARIN, cu ocazia Zilei Armatei României 25.10.2023

La mulţi ani, Armatei României!

La mulţi ani, militari români!

În fiecare an, pe 25 octombrie avem cu toții prilejul să sărbătorim Ziua Armatei Române, o ocazie deosebită pentru a ne cinsti militarii și a aduce un omagiu forțelor noastre armate care servesc patria cu dăruire și curaj.

Ziua Armatei Române ne oferă prilejul de a ne exprima recunoștința față de acești eroi și a le recunoaște contribuția în menținerea păcii și armoniei în țara noastră. Omagiem astăzi și eroii căzuți pe câmpurile de luptă și transmitem profunda noastră apreciere pentru servicul militar pe care l-au îndeplinit cu demnitate.

Este de responsabilitatea noastră, a tuturor să sprijinim și să cinstim sacrificiile făcute de soldații români pentru siguranța noastră și a copiilor noștri.

Dragi ostași,

Primiți astăzi aprecierile noastre profunde și sprijinul nostru necondiționat în îndeplinirea serviciului militar, a îndatoririlor și responsabilităților ce vă sunt atribuite.

Personal, sunt printre oamenii întorși recent dintr-un teatru de război, neșansa mea a fost să mă aflu în Israel la momentul atacurilor teroriste. Am observat un lucru, toți cei din jurul meu căuta cu privirea soldați, sprijinul civililor în orice situație de război. Am realizat în acele momente de teroare ce rol important deține armata unui stat. Sunteți eroii noștri în fiecare zi și vă mulțumim pentru sacrificiile de care le faceți pentru poporul român. Vă împărtășesc astăzi că noi toți, cei aflați acolo, în Israel am conștientizat că dacă nu e pace, nimic nu mai contează. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-am născut în această țară sfântă, apărată de Dumnezeu și de armată și de noi toți cu sufletul nostru.

Dumnezeu să binecuvânteze armata română, iar nouă să ne dea sănătate și pace!

Prefectul Județului Ialomița,

Constantin MARIN

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA