Serviciul regim permise și înmatriculări – program

INFORMARE privind crearea conturilor de utilizator pentru accesarea de servicii online cu autentificare din cadrul paginii de Internet a D.G.P.C.I. https://dgpci.mai.gov.ro/

Persoanele fizice sau persoanele juridice care doresc crearea conturilor de utilizator necesare accesarii sectiunii de servicii online cu autentificare din cadrul paginii de Internet a Directiei Generale Permise si Inmatriculari, https://dgpci.mai.gov.ro/, se pot adresa personal sau prin delegat, dupa caz, la orice Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din tara.

Crearea conturilor se face in baza urmatoarelor documente/informatii:

-act de identitate, in original, pentru persoana fizica si pentru delegatul persoanei juridice;

-adresa de e-mail si numar de telefon valide;

-certificat de inregistrare/ cod fiscal, in copie si delegatie pentru reprezentantul persoanei juridice.

 

Ordin Prefect nr. 251 din 15.05.2023 privind examinarea pentru obtinerea permisului de conducere

 

Întrebări frecvente

  1. Adresa și coordonatele de contact ale serviciului:

-mun. Slobozia, jud. Ialomița, Șos. Brăilei, nr. 14, coordonate GPS 44.579064, 27.387786

Telefon: 0243-221.303

-Secretariat: 0243-231.674,

-Compartiment Permise de conducere: 0243-231.673,

-Compartiment Înmatriculări: 0243-231.672

-Fax 0243-231.675.

E-mail: permise-inmatriculari-il@mai.gov.ro

  1. Informații privind accesul în sediu

Accesul în sediul serviciului  se face în baza unei programări prealabile pe  site-ul www.drpciv.ro , selectând județul Ialomița și operațiunea pentru care se dorește programarea.

https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/activities/21

Excepție de la programare fac solicitările de eliberare a duplicatului plăcilor de înmatriculare, eliberarea certificatelor de înmatriculare și a permiselor de conducere returate de Poșta Română, solicitările de păstrare a combinației numărului de înmatriculare, reprogramările pentru proba practică de obținere a permisului de conducere, prelungirea dovezii de circulație eliberată în cazul preschimbării permisului de conducere străin;

 

  1. Program de lucru, termene de eliberare, operațiuni cu programare

Programul de lucru cu publicul:

Luni: 09.00-18.00

Marți: 08.00-15.30

Miercuri: 08.00-15.30

Joi: 08.00-15.30

Vineri: 08.00-14.00

SALA DE EXAMINARE:

Luni : 09.00-13.00 ( ultimul acces în sală la ora 12.30)

Vineri : 08.00-12.00 ( ultimul acces în sală la ora 11.30)

Candidaţii care doresc să sustina proba teoretică, trebuie să se prezinte la sala de examinare cu 30 de minute înainte de terminarea programului sălii de examinare (LUNI, ultimul acces în sală ora 12.30, respectiv VINERI, ultimul acces în sală ora 11.30) şi trebuie să aibă asupra lor, obligatoriu, dosarul de examinare, actul de identitate, adeverința eliberată de instructor care atestă faptul că au efectuat orele de conducere (necesară reprogramării la proba practică).

*Perioada de program până la închiderea sălii de examinare este destinată candidaţilor care doresc să se reprogrameze la proba practică

**Examinarea se face în condițiile în care sunt în sala de examinare sunt cel puțin doi candidați, iar accesul este permis numai în timpul programului de lucru.

Termene de eliberare:

La operațiunea de preschimbare permis de conducere românesc se eliberează dovadă înlocuitoare cu drept de circulație, iar permisul de conducere este primit la domiciliu sau adresa de expediție în maxim 15 zile calendaristice.

Pentru operațiunea de preschimbare permis străin, verificările pot extinde acest termen, și diferă în funcție răspunsul fiecărui stat.

Pentru solicitarile de înmatriculare sau transcriere vehicul pentru care nu sunt necesare confecționarea plăcuțelor cu numere de înmatriculare          ( numere la rând) se pot elibera imediat la ghișeu impreună cu celelalte documente.

Pentru solicitarile de înmatriculare sau transcriere vehicul pentru care  sunt necesare confecționarea plăcuțelor cu numere de înmatriculare          ( numere preferențiale) se pot elibera în termen de 3 ore împreună cu celelalte documente, în cursul aceleași zile.

Cartea de identitate a vehiculului tipărită, dovada de circulație a vehiculului și a posesorului permisului de conducere și plăcile de înmatriculare, autorizația de circulație provizorie, certificatul de radiere se eliberează în aceeași zi cu depunerea solicitării, cu condiția validării operațiunii solicitate în sistemul informatic.

-Certificatul de înmatriculare este primit prin poștă la domiciliu, iar permisul de conducere este primit la domiciliu sau adresa de expediție în maxim 15 zile calendaristice.

Operațiuni cu programare

Solicitările se primesc în baza unei programări on-line, pe site-ul național site-ul www.drpciv.ro , selectând județul Ialomița și operațiunea pentru care se dorește programarea.

https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/activities/21

Excepție de la programare fac solicitările de eliberare a duplicatului plăcilor de înmatriculare, eliberarea certificatelor de înmatriculare și a permiselor de conducere returate de Poșta Română, solicitările de păstrare a combinației numărului de înmatriculare, reprogramările pentru proba practică de obținere a permisului de conducere, prelungirea dovezii de circulație eliberată în cazul preschimbării permisului de conducere străin;

 

  1. Modalități de plată a taxelor:

-Contravaloarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare, a autorizației provizorii de circulație sau a plăcilor de înmatriculare trebuie achitate înainte de prezentarea la ghișeu prin www.ghiseu.ro .

De asemenea, se pot pot plăti prin internetbanking, virament bancar, mandat poștal, plată la o unitate bancară sau prin bancomatele Self Pay.

-Contravaloarea certificatului de înmatriculare, a plăcilor de înmatriculare sau a păstrării combinației preferențiale pot fi achitate și la ghiseul serviciului.

 

  1. Comunicate de presă – sunt transmise Instituției Prefectului pentru actualizare pe site.

 

  1. Alte informații importante

Audiențele în cadrul serviciului se efectuează în zilele de LUNI, în intervalul orar 16.00-17.00 și VINERI, în intervalul orar 14.00-15.00.

*****

Link uri utile  :

acte necesare preschimbare permis străin :

https://www.drpciv.ro/document-details/permise/5ab135f3fa4e9422012c2bb1

acte necesare preschimbare permis Romanesc :

https://www.drpciv.ro/document-details/permise/5ab1355afa4e9422012c2ba8

actele necesare înmatriculării :

https://www.drpciv.ro/documents-and-forms/inmatriculari

******

Vă adresam rugămintea de a vă prezenta la data și ora programării cu toate documentele necesare operațiunii respective.