Serviciul regim permise și înmatriculări – program

IMPORTANT

COMUNICAT

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor  informează că, începând cu data de 01.10.2020, plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise vor putea fi achitate, astfel: 

 1. Tarifele reprezentând contravaloarea:
 • certificatelor de înmatriculare,
 • autorizațiilor de circulație provizorie,
 • permiselor de conducere ,

se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată:

 • virament,
 • mijloace de plată online,
 • Sistemul național electronic de plată online (N.E.P) – ghișeul.ro
 • POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente în curs de operaționalizare.

ATENȚIE: Contravaloarea documentelor sus-menționate nu se mai poate achita la ghișeu !  

 1. Tarifele aferente confecționării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferential sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei, conform Anexei (lista conturi Trezorerie) prin :
 • virament;
 • mandat poștal,
 • numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului , în condițiile legii.

Documentele de plată emise anterior își păstrează valabilitatea.

 

COMUNICAT

        Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor Ialomița aduce la cunoștința cetățenilor următoarele informații de interes general:

Incepand cu data de 22.09.2020, in baza Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr.139 din 16.09.2020, activitățile de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii se vor desfășura și în sediul secundar al serviciului aflat în clădirea Poliției Municipiului Urziceni, Calea București nr. 32-34, parter.

La ghișeul dedicat acestei activităti, cetățenii pot depune documentele fără programare, în zilele de marți și joi, între orele 9.30 – 13.00. Pentru ridicarea documentelor și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii eliberate în baza cererii depuse la acest sediu, programul este în aceleași zile de marți și joi, orele 13.00 – 13.30.

Facem precizarea că, deocamdată, la acest sediu secundar se vor efectua doar activități de primire documente și eliberare plăcuțe cu numere de înmatriculare, astfel : marți depunere documente, eliberare joi sau depunere documente joi cu eliberare marți.

Pentru toate celelalte operațiuni îndrumăm cetățenii să se programeze on-line pe site-ul www.drpciv.ro., depunerea documentelor la sediul central al S.P.C.R.P.C.I.V. , Slobozia, Șoseaua Brăilei nr.14.

Măsurile dispuse vor fi efectuate cu respectarea strictă a normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

COMUNICAT

           Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor Ialomița aduce la cunoștința cetățenilor care solicită examinarea pentru obținerea permisului de conducere, următoarele informații de interes general:

În urma analizei și evaluării situației pe linia examinării candidaților pentru obținerea permisului de conducere și în scopul reducerii timpilor de așteptare, vor fi luate următoarele măsuri:

 1. Activitatea de examinare la proba teoretică se va desfășura în perioada 21.09.2020-09.10.2020, zilnic, conform programului de lucru, luni 09.00-18.00, marți, miercuri, joi 08.00-16.00, respectiv vineri 08.00-15.00;
 2. Candidații programați anterior pe site-ul www.drpciv.ro, se pot reprograma dacă doresc, în perioada menționată mai sus, accesând modulul Înregistrare dosar examinare, modul accesibil din data de 15.09.2020, ora 17.00;
 3. Depunerea documentelor de examinare pentru candidații programați se va efectua la sala de examinare în zilele de marti, miercuri si joi, conform programării prealabile pe site-ul www.drpciv.ro.;
 4. Persoanele care solicită redobândirea permisului de conducere, întrucât nu figureaza în evidențele Autorității Rutiere Române, se pot prezenta în perioada menționată mai sus, în fiecare zi lucrătoare, după ora 13.00.

Prezentarea pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere se va face cu maximum 10 minute înainte de ora programată, pentru evitarea aglomerării și păstrarea unei distanțe de siguranță între cetățeni.

Nu este permis accesul persoanelor fără programare în sala de examinare.

Măsurile propuse vor fi efectuate cu respectarea strictă a normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Precizăti privind procedura de radiere a unui vehicul uzat participant în cadrul Programului „RABLA” se găsesc aici.

 

TELEFON : (0243) 221.303;
(0243) 231.672 – relații evidență înmatriculări;
(0243) 231.673 – relații evidență permise;
(0243) 231.674 – secretariat;
(0243) 231.674 – șef serviciu;
FAX : (0243) 221.303;
E-MAIL : secretariat@spcrpcivil.eu ; permise-inmatriculari-il@mai.gov.ro

CONDUCERE:ÎMPUTERNICIT  ŞEF SERVICIU, COMISAR ȘEF URSACHE OCTAVIAN

Măsuri luate la nivel local cu privire la operațiunile care nu se regăsesc online, respectiv modalitatea de prezentare și acces în sediu pentru operațiunile care nu se regăsesc online:

 • Pentru eliberări documente: la momentul depunerii dosarului de înmatriculare/transcriere se indică solicitantului ora de ridicare a plăcilor de înmatriculare, a dovezii şi a cărţii de identitate a vehiculului;
 • Pentru taxa de păstrare număr de înmatriculare, duplicat număr de înmatriculare, depunere diverse cereri: se realizează fără programare, în timpul programului de lucru cu publicul, cu evitarea aglomerării de persoane în sala de aşteptare.

Accesul în incinta serviciului pentru persoanele programate on-line este permis doar titularilor, sau după caz, persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate, după finalizarea lucrării anterioare, pentru evitarea aşteptării suplimentare în spaţiile destinate publicului.

De asemenea, vă comunicăm faptul că liniile telefonice sunt operaţionale

 

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului Județului IALOMIŢA funcționează la următoarea adresă:
SEDIUL
Municipiul Slobozia, Şoseaua Brăilei, nr.14, judeţul Ialomiţa
PROGRAM DE LUCRU:

În perioada 20.05.2020-29.05.2020, programul de lucru se va desfășura în 2 schimburi, în intervalul orar 08.00-20.00

PROGRAM AUDIENŢE
În perioada 11-31.03.2020 audiențele sunt suspendate.
PROBA PRACTICĂ

Este suspendată pentru o periodă de 30 de zile începând cu data de 17.03.2020

PROBA TEORETICĂ
Este suspendată pentru o periodă de 30 de zile începând cu data de 17.03.2020