Comunicat de presă

Potrivit datelor statistice, ale Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Ialomița, în perioada august-septembrie 2022 au fost soluționate 5221 cereri de eliberare a pașaportului, respectiv 3082 cereri în luna august și 2139 cereri în luna septembrie. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul cererilor a crescut, în perioada august-septembrie 2021 fiind soluționate 4217 solicitări de eliberare a pașaportului.

„Precizăm faptul că, începând cu data de 20 iunie 2022 și până la data de 15 august 2022, serviciul nostru a sprijinit activitatea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte București cu privire la soluționarea cererilor de eliberare a pașapoartelor electronice, în număr de 50 cereri/zi (aproximativ 2000 de cereri), număr care nu se regăsește în totalul de cereri soluționate, menționat“ a precizat comisarul șef Luminița Crăciun, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Ialomița.

În perioada analizată a fost dispusă suspendarea executării dreptului la libera circulație în străinătate pentru 53 de persoane. De asemenea, 86 de cetățeni români și-au stabilit domiciliul în străinătate, iar 32 de cetățeni români și-au restabilit domiciliul în România din străinătate. Potrivit acelorași date, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Ialomița a sancționat contravențional 108 persoane, valoarea totală a amenzilor fiind de 5300 lei.

„De menționat este faptul că, la nivel național, în luna septembrie a anului 2022 numărul de cereri de eliberare a pașapoartelor a ajuns la 2 milioane, ceea ce înseamnă că peste 10% din populația țării a solicitat emiterea unui pașaport“ a declarat comisarul șef Luminița Crăciun, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Simple Ialomița.